Geplaatst in drukkerijen, Koeriers

Koeriersdiensten

Voor het vervoeren van drukwerk of reclamemateriaal  wordt er vaak gebruik gemaakt van een koeriersdienst. Wanneer het echt hele grote hoeveelheden gaat, wordt er vaak gebruik gemaakt van een transport bedrijf, maar over het algemeen maakt men gebruik van koeriers. Logischerwijze maakt een drukkerij of reclamebureau in Waalwijk geen gebruik van een koeriersdienst Haarlem, maar dat ligt geheel aan de omstandigheden. Wanneer een reclamebureau in Waalwijk al zijn afnemers in de omgeving van Haarlem heeft, dan kan het misschien alsnog interessant zijn.

koerierMaar wat is een koerier precies?

Een koerier is een persoon die kleine hoeveelheden goederen of berichten in opdracht bezorgd. Voor de tijd dat er een postsysteem was, zorgden koeriers voor het bezorgen van brieven en pakketjes. Zo is het al bekend dat in het Oude Egypte rond 2400 voor Christus gebruik werd gemaakt van koeriers voor het verspreiden van wetten en regels.

Hedendaagse koeriers

Bij de term koerier moet men tegenwoordig denken aan een vervoerder die na aanvraag op korte termijn verschillende soorten verzendingen verzorgt. Eigenlijk kan het wel worden vergelijken met het vervoeren van personen bij een taxibedrijf. Bij een koeriersbedrijf worden er direct zendingen van adres A naar adres B vervoerd. Bij het inhuren van een koerier kun je zelf kiezen voor de snelheid waarmee de zending wordt vervoerd. Wanneer er voor een een snellere levering wordt gekozen, zal dit normaal gesproken ook duurder zijn. Sommige zendingen vereisen misschien speciale persoonlijke aandacht van de koerier, in andere gevallen kan het gemakkelijk met honderden andere zendingen tegelijkertijd worden verzonden. Omdat in Nederland ondernemers met voertuigen die tot 500 kg laadvermogen hebben zonder NIWO beroepsgoederenvervoer vergunning mogen vervoeren, krijgen bedrijven die zendingen onder de 500 kilogram verzorgen de term koerier in Nederland.